Wat kun je doen met een sloopauto?

Wat kun je doen met een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die eigenlijk niet meer gemaakt kan worden. Zo kan het voertuig total loss zijn verklaard, of kan het zijn dat hij niet meer door de apk komt. Wanneer de reparatiekosten te hoog zijn en de waarde overstijgen van de auto betekent dat het een sloopauto is. Een sloopauto is een voertuig dat niet meer de weg op kan gaan en deze wil je het liefst zo snel mogelijk verkopen. Je kunt de sloopauto het beste naar de sloop brengen, omdat dit het makkelijkste is. Een autodemontage bedrijf zorgt ervoor dat de auto overgenomen wordt en dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Je kunt met dit bewijs de verzekering en de belasting van je voertuig stopzetten. Maar hoe werkt het slopen van een auto? En wat kun je verwachten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

www.autodemontagevanderven.nl/

Auto brengen

Wanneer je de auto wilt laten slopen, kun je de auto natuurlijk zelf brengen. Echter, is het vaak niet mogelijk omdat je met de auto niet meer de weg op kunt. Daarnaast is het huren van een trailer vaak te duur en kun je er beter voor kiezen om deze op te laten halen. Veel autosloperijen in Nederland bieden deze service aan en dit is natuurlijk ideaal. Er gaat natuurlijk wel wat geld af van de vergoeding, maar dit scheelt je veel tijd. Zoek daarom een autosloperij die deze service ook daadwerkelijk aanbiedt. Daarnaast is het handig om een autosloperij te vinden met en RDW erkenning, zodat je ook de vrijwaring krijgt van je voertuig. Kijk op het internet naar verschillende autosloperijen en zoek er een uit die aansluit op je wensen en behoefte. Het is wel belangrijk dat je een ID-kaart meeneemt wanneer je de auto wilt verkopen aan een sloperij.

Wat doet een autodemontage bedrijf

Zodra de sloopauto bij een sloperij binnenkomt gaan ze meteen aan de slag met het voertuig. Zo worden veel onderdelen van de auto eraf gehaald en worden  deze opgeslagen in een magazijn. Vaak worden de onderdelen gereinigd en doorverkocht aan klanten die auto onderdelen nodig hebben. Dit kunnen koplampen zijn, maar ook versnellingsbakken en dynamo’s. Daarna worden er diverse materialen en vloeistoffen verwijderd en worden deze gebruikt voor recycling. Ten slotte blijft het kale wrak over en wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht, die het voertuig helemaal verder verwerkt.

Reacties zijn gesloten.