e auto naar de sloop brengen

e auto naar de sloop brengen

Is je auto helemaal op en aan het einde van zijn leven? Valt deze niet meer te repareren en zijn de kosten van de reparaties hoger dan de waarde van de auto? Vervelend, maar dat betekent dat je afscheid moet nemen van je voertuig. Dit betekent dat het een sloopauto is en met een sloopauto mag je niet meer de weg opgaan. Je kunt ervoor kiezen om deze te verkopen via een tweedehandse markt, maar de meeste mensen kiezen voor een autosloperij. Een autosloperij is een erkend demontagebedrijf door het RDW en sloopt onder andere auto’s. Je wilt natuurlijk weten hoeveel geld je kunt vangen voor een sloopauto wanneer je deze brengt naar de autosloperij. Daarnaast kan het interessant zijn om te weten wat er allemaal bij komt kijken bij het slopen van een auto. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer breng je de auto naar de sloop?

Venauto.nl

Er zijn diverse redenen waarom jij je auto naar de sloop wilt brengen. De grootste reden is wanneer de reparatiekosten een stuk hoger liggen dan de waarde van de auto. Dit gebeurt wanneer een belangrijk onderdeel van de auto kapot gaat. Vooral met oude tweedehandse auto’s zijn de reparatiekosten vaak te hoog wanneer iets kapot gaat. Zo kan de carrosserie kapot gaan, maar ook de versnellingsbak. Wanneer dit het geval is, is er een grote kans dat je de auto beter kunt laten slopen door een autosloperij. Je kunt op deze manier de sloopauto voor een redelijke prijs verkopen aan de autosloperij. Deze demonteert het voertuig en verkoopt meestal de onderdelen van de auto aan andere mensen. Wel is het van belang dat je bij de autosloperij een demontagecode aanvraagt. Je kunt op deze manier het voertuig van je naam halen en eventueel de verzekering en de belasting opzeggen.

Wat doet de autosloperij

Wanneer je de sloopauto verkoopt aan de autosloperij gaan ze vaak meteen aan de slag. Zo halen ze verschillende onderdelen onder je auto vandaan en maken ze deze schoon voor hergebruik. Onderdelen zoals de koplampen, dynamo en versnellingsbak kunnen in een goede staat voor veel geld verkocht worden. Ten slotte wordt er natuurlijk iets gedaan met de rest van de auto en vaak wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de auto helemaal gesloopt en wordt het verkocht als oud ijzer.

Reacties zijn gesloten.