Sloopauto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?

Sloopauto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?

Komt je auto niet meer door de apk en zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je auto? Vervelend, maar dat betekent dat je niets meer met de auto kunt doen en dat het een sloopauto is. Je kunt de sloopauto natuurlijk via het internet verkopen, maar dit kan meerdere maanden duren. Dat is natuurlijk vervelend wanneer je voor het voertuig belasting en verzekering moet betalen. Je kunt daarom de auto beter naar een autosloperij brengen, waardoor de auto niet meer onder je naam staat. Dit kan alleen een autosloperij doen met een RDW erkenning, hier moet je naar kijken wanneer je een autosloperij zoekt. Maar wat doet een autosloperij precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je precies weet wat de autosloperij doet met je auto.

Wat doet de autosloperij

Wanneer je de auto naar de autosloperij brengt, of wanneer de autosloperij je auto ophaalt, gaan ze vrijwel direct aan de slag. Een erkende autosloperij meld je auto bij de RDW aan voor demontage. Het voertuig wordt direct ontdaan van zijn registratie bij de RDW en hierdoor stopt de belasting van het voertuig. Je krijgt daarnaast direct een vrijwaringsbewijs zodat het voertuig niet meer onder je naam staat. 

Sloopautoinleveren.nl

De sloopauto wordt direct door de autosloperij onder handen genomen en ontdaan van alle vloeistoffen en andere schadelijke stoffen. Zo wordt de accu verwijderd en worden er andere bruikbare onderdelen gedemonteerd van de sloopauto. De bruikbare onderdelen worden volledig gereinigd en vaak worden deze opgeslagen in een magazijn. De autosloperij moet namelijk ook winst maken en verkoopt deze onderdelen aan andere gebruikers. De rest van de auto wordt uit elkaar gehaald en verkocht voor de oud ijzer prijs. Wanneer het voertuig geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. De shredder verwerkt de auto verder en het afval hiervan wordt later verwerkt door Autorecycling Nederland.

Hoeveel krijg je voor de sloopauto

Wanneer je de auto naar de sloperij brengt, verwacht je natuurlijk een vergoeding. Je verkoopt je sloopauto namelijk en hier hoort een passende vergoeding bij. De autosloperij moet ook nog wat winst kunnen maken op je sloopauto en daarom is de vergoeding niet al te hoog. De autosloperij betaald meestal rond de 70 en 120 euro voor een sloopauto. Dit heeft te maken met het gewicht van de auto en hoeveel ze ervoor kunnen krijgen met de ijzerprijs. Heeft sloopauto nieuwe banden? Dan is er een grote kans dat de vergoeding iets omhoog gaat, doordat ze de nieuwe banden voor meer kunnen verkopen.

Reacties zijn gesloten.