Je auto naar de sloop brengen

Je auto naar de sloop brengen

Wanneer je auto total loss is verklaard is dat natuurlijk vervelend. Waarschijnlijk liggen de reparatiekosten hoger dan de waarde van je auto en dat betekent dat je de auto naar de sloop moet brengen. Echter, is het geen makkelijke opgave en zijn er verschillende zaken waar je naar moet kijken. Je moet bijvoorbeeld een autosloperij vinden die eventueel je sloopauto kan ophalen. Daarnaast is het van belang dat je een sloperij vindt die erkend is door het RDW. Ook kan het interessant zijn om te weten wat de vergoeding bedraagt van het inleveren van de sloopauto. Wat doet de autosloperij precies? En wat voor een vergoeding kun je verwachten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een autosloperij

autosloperijvanderven.nl/

Een sloperij met een erkenning zorgt ervoor dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Op deze manier staat het voertuig niet meer onder je naam en hoef je geen belasting te betalen. Daarnaast gaan ze direct aan de slag met het demonteren van je sloopauto. Alle vloeistoffen en andere schadelijke stoffen zoals de accu worden uit het voertuig gehaald. De meeste sloperijen reinigen de onderdelen en slaan deze op in een magazijn. Er is namelijk veel vraag naar bepaalde auto onderdelen en de sloperij verkoopt deze voor extra winst. De meeste sloperijen plaatsen de auto op hun terrein mochten ze nog iets willen demonteren. Wanneer je sloopauto geen economisch toegevoegde waarde meer heeft voor de sloperij gaat het wrak naar de shredder. Het afval van de shredder wordt later weer verwerkt door Autorecycling Nederland en hergebruikt.

Veel autosloperijen hebben ook een service waarbij ze schadeauto’s opkopen. Je kunt op de website van een autosloperij eenvoudig zien hoeveel je schadeauto waard is. Deze verhandelen ze weer met andere klanten die graag een schadeauto willen.

Waarde van je sloopauto

Een sloopauto is over het algemeen weinig geld waard, maar toch geeft een autosloperij een vergoeding. Vaak heeft dit te maken met het gewicht van het voertuig en de ijzer prijs. Je krijgt ongeveer 100 euro voor je sloopauto, maar er zijn ook andere zaken die de vergoeding beïnvloeden. Laat je de sloopauto ophalen door de autosloperij? Handig, maar dit gaat wel ten koste van de vergoeding. Daarnaast kan het zijn dat je waardevolle onderdelen hebt en dat de autosloperij je hiervoor een hogere vergoeding geeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer je net nieuwe banden onder de auto hebt laten zetten.

Reacties zijn gesloten.