Wanneer sloopauto naar de sloperij brengen?

Wanneer sloopauto naar de sloperij brengen?

Wanneer een auto naar de sloperij brengen? Je ziet steeds vaker mensen hun auto naar de sloperij brengen, maar wanneer is dit nu handig om te doen? Wanneer je auto niet meer door de keuring heen komt, betekent dit dat je de auto moet laten maken. Dit kan in sommige gevallen veel geld kosten en soms zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van jouw auto. Als dit het geval is, is je auto officieel een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Een sloopauto verkopen is een langdurig proces, vooral als je dit probeert via het internet door middel van een advertentie. Een sloperij is dagelijks op zoek naar nieuwe sloopauto’s om te slopen. Daarom is het ideaal om je sloopauto te verkopen aan een sloperij, maar wat zijn de voordelen? En wat doet de sloperij met je sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen van sloopauto verkopen aan de sloperij

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van een sloopauto aan een sloperij. Ten eerste ben je vaak binnen 24 uur van je sloopauto af en vinden de meeste mensen dit wel fijn. Daarnaast wordt de auto ook direct van je naam afgehaald en hoef je geen belasting meer te betalen voor het voertuig. Ten tweede hebben sloperijen vaak een ophaalservice en komen ze het voertuig bij je thuis ophalen. Dit is natuurlijk cruciaal, omdat je met een sloopauto vaak niet meer de openbare weg op mag. Ten slotte krijg je altijd een vergoeding voor het verkopen van een sloopauto aan een sloperij. Deze vergoeding kan soms behoorlijk oplopen en hiermee kun je een nieuw voertuig kopen.

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

De sloperij voert vaak alleen autodemontage uit, maar moet ook de papieren regelen voor jouw sloopauto. Ze geven het voertuig op voor autodemontage bij het RDW, zodat deze niet meer onder je naam staat. Daarna gaan ze vrijwel direct aan de slag met de demontage van het voertuig. Hierbij controleren ze ook goed de onderdelen en worden deze opgeslagen in een groot magazijn voor de latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar een verwerkingsbedrijf gebracht. Hier verwerken ze het voertuig verder, totdat er niets meer van overblijft. Deze overgebleven stoffen worden vaak gebruikt voor het maken van nieuwe producten of auto’s.

Reacties zijn gesloten.