Wanneer auto naar de sloop brengen?

Wanneer auto naar de sloop brengen?

Er zijn verschillende redenen waarom je auto rijp is voor de sloop. Voor de meeste mensen is dit wanneer de auto total loss is verklaard. Echter, kan het ook zijn dat je voertuig niet meer door de apk komt. Dit betekent dat de auto eerst gemaakt moet worden voordat de auto weer op de openbare weg mag komen. De kosten van de reparaties van een oude tweedehands auto liggen vaak een stuk hoger dan de waarde van de auto. Dit is natuurlijk jammer, maar betekent wel dat je afscheid moet nemen van je auto. Je kunt beter eieren voor je geld kiezen en besluiten om je auto naar de sloop te brengen. Maar waarom juist de auto naar de sloop brengen en niet online verkopen? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Papieren meenemen

Sloopauto-online.nl

Komt je auto niet meer door de apk en wil je de auto naar de sloop brengen? Doe dit dan bij een erkende autosloperij zodat je ook een vrijwaringsbewijs krijgt. Het is van belang dat je ook bepaalde papieren meeneemt naar de autosloperij. Zo heeft de autosloperij het kentekenbewijs nodig en kan dit ook een kentekencard zijn  met een tenaamstellingscode. Heeft je sloopauto geen kentekenbewijs meer? Geen probleem, want je kunt namelijk een demontagecode aanvragen en hiervoor heb je een legitimatiebewijs nodig. Heeft je sloopauto geen kentekenplaat meer? Vervelend, want dat betekent dat je de auto niet rijdend naar de autosloperij kunt brengen. Je kunt natuurlijk een trailer huren, maar in de meeste gevallen is hier geen budget voor. Veel autosloperijen halen daarom de sloopauto op en kun je eenvoudig van deze service gebruik maken.

Autosloperij of online verkoop

Veel mensen kiezen voor de online verkoop van hun sloopauto, echter werkt dit vaak niet. Mensen hebben namelijk geen interesse in het kopen van een sloopauto. Je kunt bijvoorbeeld de onderdelen van de sloopauto verkopen, maar zonder connecties kom je niet ver. Zo kan het maanden duren voordat je een onderdeel verkoopt en dat is natuurlijk vervelend. Je krijgt bij de autosloperij direct een geldbedrag voor het voertuig en je bent gelijk van de sloopauto af. De autosloperij wilt namelijk graag sloopauto’s hebben zodat ze de onderdelen van de sloopauto kunnen verkopen. Je krijgt hiervoor een kleine vergoeding en dit heeft te maken met de oud ijzer prijs van de sloopauto, ideaal toch?

Reacties zijn gesloten.