Optimaliseer je auto met chiptuning files

Optimaliseer je auto met chiptuning files

chiptuning files

Heb je al een tijdje een auto en ben je er blij mee dan is dit uiteraard fijn. Maar wanneer je iets mist zoals bijvoorbeeld meer Pk’s dan is het logisch dat je hier iets aan wilt laten doen. Als je zelf handig bent kan je proberen om dit zelf te doen alleen dit is niet altijd het verstandigste om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe, betere en snellere motor erin te laten zetten, maar dit kan ook op een andere manier. Je kan namelijk met behulp van chiptuning je auto sneller maken. Dit wordt gedaan met chiptuning files. Hiermee wordt de originele informatie die in de chips staan van de auto vervangen door geoptimaliseerde informatie. Wanneer je dit doet worden de gegevens verhoogd waarna de motor van je auto aangenamer en sneller wordt.

Hoe werkt chiptuning?

Chiptuning is wat de laatste jaren pas echt wordt aangeboden online. Bij chiptuning worden er chiptuning files gebruikt om zo je auto sneller te maken. Wanneer je dit online wilt gaan doen bij een website dan is dit eigenlijk best gemakkelijk en snel te doen. Zo hoef jij alleen maar de software van je auto over te downloaden. Deze stuur je vervolgens op naar het bedrijf die je hebt gekozen, hierbij geef je aan welke modificaties je wilt hebben aan je software. Vervolgens kijken zij of dit kan en gaan ze hiermee aan de slag. Als dit gelukt is sturen zij het nieuwe bestand terug en kan jij deze nieuwe software weer over downloaden op je auto. Zo kan je dus in een korte tijd met alleen maar met bepaalde softwareaanpassingen je auto toch een stuk sneller maken.

Is het legaal?

Wat jij jezelf kan afvragen is of chiptuning wel legaal is. Dit is een logische vraag omdat je wel een aanpassing doet aan een auto die toch volgens bepaalde richtlijnen is samengesteld. Maar chiptuning is legaal in Nederland. Je moet je wel aan bepaalde regels zouden. Zo mag je wanneer je gebruik maakt van chiptuning files je motor vermogen niet verhogen over de 20%. De RDW bepaald dit en andere regels waar jij je aan moet houden.

Reacties zijn gesloten.