Mooiste Formule 1 circuits

Mooiste Formule 1 circuits

Het formule 1 seizoen wordt langer en langer. Bovendien zijn er vele circuits door de jaren heen verdwenen van de kalender. Daardoor is er dus een grote lijst aan circuits waar is gestreden om de eerste plaats, maar wat waren nu eigenlijk de mooiste circuits van allemaal? Dat leer je op deze plek.

Formule 1 liefhebber

Silverstone

Silverstone is natuurlijk het knuffelcircuit van elke formule 1 liefhebber. Het is niet voor niets dat hier in 2020 ook een speciale jubileumrace werd gereden. De baan is iconisch door de bijzondere vormgeving en de brede weg waarvoor gekozen is bij het ontwerp. Liefhebbers willen dat deze race nooit verdwijnt.

Spa-Francorchamps

Nog zo’n klassieker in de Europese weken waar je naar kan uitkijken. Het circuit van Spa-Francorchamps is deels afgezet, deels straatciruit. Dat maakt het juist ook zo bijzonder. Tel dar het heuvelachtige landschap en karakter bij op en je krijgt een baan die je nergens anders op de wereld vindt.

Baku City Circuit

Straatraces zijn altijd populair. De race van Monaco is zelfs een beetje cliché geworden erdoor. Een iets betere uitvoering daarvan is die van het Baku City Circuit. Het is weliswaar nog altijd smal, maar wel net iets breder dan Monaco. Ook is er een fijn lang stuk waar alles vol gas gaat. Zo wil iedereen wel door de straten scheuren natuurlijk.

Marina Bay Street Circuit

Nog een stratencircuit dat in korte tijd veel naam en faam heeft gemaakt. Het gaat dan over het Marin Bay Street Circuit in Singapore. Dit is een veel moeilijkere race omdat je zoveel bochten moet nemen als coureur, meer dan op elk andere circuit. Terwijl het juist één van de kortste races is. Dat geeft wel aan hoe technisch het is.

Suzuka

Tot slot nog een echte klassieker onder de circuits. Het gaat dan om Suzuka in Japan. Het is de rce waar het hardst geracet wordt. Dat komt natuurlijk ook door de vorm van een acht waarin de baan gegoten is. Het is leuk om te kijken naar de topsnelheden die de auto’s kunnen halen. Dit brengt bovendien ook wat spanning en gevaar met zich mee. Ook dat is aantrekkelijk.

Reacties zijn gesloten.